Losos se zeleninou Chop Suey
Porce: 2-3 porce
Doba přípravy: cca 45 minut
Ingredience:
- 100-150g lososa
- 1x mrkev
- 1x velká cibule
- 2x větší paprika (pro barvu žlutá a zelená)
- 1/2x pórku
- 1x vrchovatá polévková lžíce hrašky
- 2x lžička koření chop suey
- 3x polévková lžíce omáčky tamari
- 2x polévková lžíce ume octa
- 1x citrón
- trocha řepkového oleje
- špetka soli
- rýže

Příprava
Lososa s kůží rozdělíme na 2-3 díly, silně pokapeme citrónem a lehce posolíme z obou stran. Uložíme odpočívat do lednice.Papriky a cibuly a pórek nakrájíme na větší kusy (cca 1,5 cm). Mrkev buď na hrubo nastrouhejte na kolečka. Na pánev nakapejte trochu oleje a nechte rozpálit. Mezitím přípravíme vařit rýži (rýžovar nebo klasicky), každopádně rýži nesolíme (pozn. pokud použijete kvalitní rýži oceníte jeji chuť, nepokřivenou solením).
Na pánev nasypte zeleninu a na větším ohni z prudka restujte a míchejte, než zelenina nezesklovatí. Poté přidáme ume ocet, tamari a dvě vrchovaté lžičky chop suey koření a ještě chvíli mícháme na pánvi již na mírnějším ohni. Do cca deci studené vody rozmícháme hrašku a vlijeme na pánev. Pořádně zamícháme a ještě tak 4 minuty necháme na ohni.
Rozpálíme mensí pánev s pár kapkami oleje, vložíme plátky lososa kůží dolu a na prudkém ohni smažíme asi 2min. Poté dílky lososa otočíme a rovněž na dvě minuty. V závěrečné fázi otočíme dílky kůží dolu, ztlumíme oheň. Kůrka se cca po 4 minutách dopeče ale maso není uvnitř vysušené (pozn. vizuální kontrola je nejlepší pomocník ;) )
Podáváme s rýží. Pokud máte po ruce krémové balzamico můžete pro "efekt" přelít lososa několika tahy krémového balsamica. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat