sobota 4. října 2014

Lososové ceviche ... čti [Seviče]

První příspěvek blogu začneme stylově. Jídlem, které v létě osvěží a v zimě dodá vitamíny. 
 Co vše se dá upravovat na způsob cevice a to, že v Peru existuje dokonce "sevičový den" to přenechám wikipédii. Rovnou se vrhneme na recept.

Lososové ceviche

Doba přípravy: 24h

Ingredience

  • 150g čerstvého lososa, 
  • 1x rajče, 
  • 1/2 středně velké papriky, 
  • 1x limetka, 
  • 1x menší svazek listů koriandru 
  • špetka soli.

Příprava

Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte nadrobno. Lososa vložte do misky. Vymačkejte šťávu z limeteky (pozn.: Limetka != Citron, nebo-li limetka není citron!!! a nechceme přeci vařit "ala Jirka Babica", takže použijte limetku). Takto připraveného lososa nechte do dalšího dne v lednici. Misku přikrijte pokličkou, ať zbytek neosychá.

Vykrojte z rajčete střed, dužinu nakrájejte na drobno. Papriku nakrájejte rovněž na drobno. Koriandr nasekejte - jak jinak - na drobno. Nasypte do misky k lososu a zamíchejte. Dle vašich chutí jemně dosolte. Podávejte vychlazené.

Cevice jsou ideální napříkald s nachos, nebo crackery (odzkoušeno), ale zřejmě by bylo možné použít i opražený toust.

Žádné komentáře:

Okomentovat