První příspěvek blogu začneme stylově. Jídlem, které v létě osvěží a v zimě dodá vitamíny.
Co vše se dá upravovat na způsob cevice a to, že v Peru existuje dokonce "sevičový den" to přenechám wikipédii. Rovnou se vrhneme na recept.
Lososové ceviche
Doba přípravy: 24h
Ingredience
- 150g čerstvého lososa,
- 1x rajče,
- 1/2 středně velké papriky,
- 1x limetka,
- 1x menší svazek listů koriandru
- špetka soli.
Příprava
Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte
nadrobno. Lososa vložte do misky. Vymačkejte šťávu z limeteky (pozn.:
Limetka != Citron, nebo-li limetka není citron!!! a nechceme přeci vařit "ala Jirka Babica", takže použijte limetku). Takto
připraveného lososa nechte do dalšího dne v lednici. Misku přikrijte pokličkou, ať zbytek neosychá.
Vykrojte z rajčete střed, dužinu nakrájejte
na drobno. Papriku nakrájejte rovněž na drobno. Koriandr nasekejte - jak jinak
- na drobno. Nasypte do misky k lososu a zamíchejte. Dle vašich chutí jemně
dosolte. Podávejte vychlazené.
Cevice jsou ideální napříkald s nachos,
nebo crackery (odzkoušeno), ale zřejmě by bylo možné použít i opražený toust.
Žádné komentáře:
Okomentovat