sobota 8. listopadu 2014

Dýňová polévka z Hokaido

Dýně může být populární i mimo helloween! Nevěříte? Zkuste si třeba polévku z dýně Hokaido. Variant je mnoho, já volím jednoduchost, kde vynikne barva a chuť hlavní suroviny. 


Hokaido polévka 

Doba přípravy: cca 30minut 

Porce: 4 osoby (dle velikosti dýně) 

Ingredience

  • 1x dýně Hokaido
  • 3x lžíce ume octa
  • 1x polévková lžýce rýžového misa (já používám Shiro Miso)
  • 3x stroužky česneku
  • sůl (dle chuti )
  • petrželka na dozdobení

Příprava 

Omyjte a rozkrojte dýni. Vydlabejte jádřinec, rozkrájejte na menší kousky vložte do hrnce a zalijte vodou tak aby byla dýně ponořena (poznámka: dýně je i se slupkou). Přiveďte k varu, a vařte asi 30minut (do změknutí). Mezitím si oloupejte tři stroužky česneku, připravte k ruce zbytek ingrediencí a ponorný mixér. Poté, co je dýně uvařena, vypněte plotýnku. 

Prihoďte do hrnce česnek a společně s dýní rozmyxujte. Poté přidejte zbyek surovin (ume ocet, miso) a pořádně zamýchejte. Dle chuti můžete přidat ještě trochu soli. Nakonec nechte ještě tak 3-5minut povařit. 

Servírujeme zdobené petrželkou nebo čímkoli jiným, dle Vaší fantazie ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat