Rybí 'Hokaido' polévka
Porce: 5-6 polévkových porcí
Doba přípravy: cca 45 minut
Ingredience:
- 1x středně velká dýně hokaido
- 1x mrkev
- 4x oloupaný stroužek česneku
- 1x větší paprika (kápie)
- 1/2x lžičky soli
- 5x polévková lžíce omáčky tamari (lze i vynechat pokud nemáte, ale pak je třeba více soli)
- 2x šalotka
- trocha olivového oleje
- 1x brambor
- 2x rybí hlava nebo kus kapřího hřbetu (ve vegetariánské verzi vynecháme).
Příprava
Dýni rozřízneme na půl, vydlabeme, okrojíme stopku a "bubáka" (oschlý zbytek květu). I s kúrou rozkrájíme na menší kusy. Vložíme do zapékací mísy. Oloupeme šalotku, česnek, mrkev, rozkrojíme na menší částí a přidáme do zapékací mísy. Rozkrojenou a semen zbavenou papriku rovněž vložíme do zapékací mísy. Zeleninu zakapeme olivovým olejem (z lehka). Mísu vložíme do trouby rozpálené na 220°C a pečeme cca 20 minut.Mezitím vložíme rybu a oloupanou bramboru do 1.5 litru vody, přidáme sůl a přivedeme k varu. Vaříme než brambora změkne. Potom očistíme rybí hlavy (nebo hřbet) od kostí a maso dáme zpět do polévky.
Po dvaceti minutách vyjmeme zeleninu z trouby, vložíme do vývaru (papriku netřeba loupat!!) a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme tamari a ještě 15 minut povaříme na mírném ohni. Výsledná polévka je krémového charakteru.
Servírování můžeme zpestřit na kostičky nakrájenou a do křupava opraženou houskou.
Žádné komentáře:
Okomentovat